Reklam bütçenizi artırmadan nasıl daha fazla müşteri çekebilirsiniz?
top of page
ABG CREATIVE
Solutions

Reklam bütçenizi artırmadan nasıl daha fazla müşteri çekebilirsiniz?

Size reklamlarımı anında daha iyiye doğru dönüştüren, zor yollarla öğrendiğim bir numaradan bahsetmek istiyorum. Bunu ne zaman ve nerede öğrendiğimi tam olarak hatırlıyorum ve eğer size anlatacağım şeyi gerçekten anlarsanız… Sanırım bu an da sonsuza kadar sizinle kalacak.


Kariyerime tasarımcı olarak başladım, bir süre çalıştıktan sonra kendi işimi kurmanın en iyisi olduğuna karar verdim ve hayallerimin peşinde çalışmaya başladım. Kendi pazarlamamı yapmaya niyetliydim çünkü zaten tasarım eğitimim bana pazarlama konusunda da çok şey öğretmişti.  Çoğu şeye hakim olduğumu yalnızca biraz emek verirsem ve sabredersem çok güzel şeyler başaracağımdan emindim. 


Eğitimlerimi almaya ve uygulamaya başladım. Günde 16 saatimi ve toplamda 7 ayımı istisnasız çalışarak, sürekli bir şeyler deneyerek geçirdim…


Ama beklediğim gibi olmadı…


Gerçekten rezalet ötesi sonuçlar aldım. Ne harcadığım paranın, zamanın ve emeğin karşılığını alabiliyordum, ne de müşteri çekebiliyordum. Ama sorunun nerede olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu. Hem tasarım eğitimi, hem pazarlama eğitimlerinden öğrendiğim her şeyi birebir uyguluyor ama sonuç alamıyordum… 


biraz daha, biraz daha, biraz daha, biraz daha…


Gelen geçen aylar, cebimden çıkan paralar… beni neredeyse iflasın eşiğine sürükledi… geceleri uyuyamaz hale geldim…


Bu benim korkulu rüyamdı çünkü hayallerimi süsleyen hayatın buradan geçtiğini biliyorum ve insanların “o kadar kolay olsaydı herkes yapardı”, “bak biz haklıydık boşa zaman harcadın” gibi cümlelerini duymak istemiyordum.


Belkide bana göre değil, acaba hata mı yapıyorum diye düşünüyordum. Bu düşünceye karşı savaşmak çok zordu… Kendimden şüphe ediyordum…


Bu sorunu çözeceğime emindim, ama nasıl olacağı hakkında bir fikrim yoktu…


O meşhur duş düşüncelerini bilirsiniz… Ansızın sorununuzla alakalı bir çözüm fikri gelir… 


Mentorumun söylediği cümlelerden birisi beynimde yankılanmaya başladı… 


“Herkes meşguldür… sokaklarda yaşayan evsizler bile…” 


Ben de meşgulüm, siz de meşgulsünüz, müşteriniz de, hatta sokaklarda yaşayanlar bile… 


Reklamınız ansızın birinin karşısına çıkar, o esnada ne yaptıklarını bilemeyiz… Belki sırada bekliyorlar, belki kırmızı ışıkta bekliyor, bir yere yetişmeye çalışıyor ya da önce birine danışmak istiyorlar… 


Bu sizin ürününüz/hizmetiniz/servisinizle ilgilenmedikleri değil,


Yalnızca “o esnada” harekete geçmeye hazır olmadıkları anlamına gelir.


Her kullanıcı o an satın alma işlemi yapmaya hazır olmayabilir.


İlgilerini çekmiş, web sitenize ya da profilinize girmiş olabilirler. 


Yeniden hedeflemenin devreye girdiği yer burasıdır. Web sitenize, profilinize ilk ziyaretlerinde dönüşüm sağlamayan potansiyel müşterilere ulaşmanın güçlü bir yoludur.


Doğru anı kovalarsanız, satarsınız. 


Bunun için, reklamınızla ilgilenmiş insanları yeniden hedefleme yaparak karşılarına 8-10 kez çıkar, sürekli kendinizi hatırlatır ve doğru anı yakarlarsanız, satarsınız.


Sürekli yeni hedef kitleler, farklı stratejiler kovalamak yerine, yeniden hedefleme yaparak zaten ilgisini çektiğiniz kişilerin karşısına çıkmaya devam ederseniz, reklam bütçenizi artırmadan, satışlarınızı artırabilirsiniz. 


Bunu yapmanın pek çok yolu var ve sizinki de dahil olmak üzere her işletme için yapılabilir.


Bunu sizin işletmeniz için nasıl yapılabileceğini öğrenmek için bizimle iletişime geçin:





bottom of page