Web Sitenizden Müşteri Yağmasını Sağlayacak 9 İpucu:
top of page
ABG CREATIVE
Solutions

Web Sitenizden Müşteri Yağmasını Sağlayacak 9 İpucu:


web sitesinden müşteri yağmasını nasıl sağlarsınız? 9 ipucu
Web sitenizden Müşteri Yağmasını Sağlayacak 9 İpucu:


Web sitenizi kendiniz yapmış da olsanız, profesyonel destek almış da olsanız, harcadığımız zamanın, emeğin ve paranın karşılığını alabilmek için kontrol etmeniz gereken şeyler var. Sonuçta iyi bir yatırım bunu gerektirir ve websitesi kurmak işletmeniz için bir yatırımdır.


Şimdi size bir iyi bir de kötü haberim var. 


Kötü haber: Mükemmel web sitesi diye bir şey ne yazık ki yok. Müşterile çalışırken zaman ve emeğim karşılığında öğrendiğim en üzücü şey bu oldu ama...


...iyi haber: Üzülmeyin, çünkü iyi web sitesi kurmak mümkün ve onu mükemmelleştirmek yalnızca biraz zaman ve emek istiyor.


Web sitenizin yeterince iyi mi yoksa mükemmelleştirmeye açık olup olmadığını anlayabilmeniz için öğrenmeniz gereken şeyler var. Web sitenizin mükemmel olması size çok daha fazla müşteri yağması demek ve yatırımınızın karşılığını almak istiyorsunuz değil mi?


Bilmeniz ve çok hızlı bir şekilde web sitenizin mükemmel olmasını sağlayacak 9 ipucu:



1-) Hedef kitlenizi anlamak.

Müşterilerimin neredeyse hepsi, hedef kitlesinin herkes olduğunu söyler. (Su satmaya çalışıyorsanız bir şey diyemem). Hedef kitle sizin ürününüz ya da hedef kitlenizle ilgilenen gerçek ya da tüzel kişilerdir.


Hedef kitlenize dair içgörü kazanmak, demografik ve psikografik bilgilerin kapsamlı bir analizini gerektirir. Demografi; yaş, cinsiyet, konum, gelir, eğitim, meslek ve medeni durum gibi ölçülebilir verileri kapsar. 


Dönüşüm oranı optimizasyonunda, Hedef kitlenizin motivasyonlarını ve değerlerini anlamak, onların ihtiyaçlarını karşılayacak stratejiler belirlemenize olanak tanır. 


İşlemsel etkileşimlerin ötesinde, güveni geliştirmek ve müşterilerle kişisel düzeyde gerçek bir bağ kurmak için bir temel oluşturur.

2-) Analitik ve Kullanıcı Davranışı Verilerinden Yararlanmak.

3-) Hedeflerinizi Belirleyin

4-) Web Sitesi Tasarımını ve Kullanıcı Deneyimini İyileştirin

5-) Açılış Sayfalarını Optimize Edin

6-) Formları ve Ödeme Sürecini Kolaylaştırın

7-) Yüklenme Hızını Artırın

8-) Sosyal Kanıtları ve Referansları gösterin

9-) A/B Testi Yapın


Bu kontrol listesi, daha fazla ziyaretçiyi müşteriye veya potansiyel müşteriye dönüştürmek için web sitenizi sürekli iyileştirme sürecini vurgulayan kapsamlı rehberinizdir.


Dönüşüm optimizasyonu (CRO), uygun maliyetli bir stratejiden daha fazlasıdır; gelir artışını sağlar, yatırım getirisini artırır ve kullanıcı deneyimini geliştirir.


Hedef kitlenizi demografik ve psikografik bilgiler aracılığıyla anlamaktan, net hedefler belirlemeye ve web sitesi tasarımını ve kullanıcı deneyimini optimize etmeye kadar bu kontrol listesini takip etmek, sizi başarılı bir kısa ve uzun vadeli dönüşüm oranı optimizasyonu stratejisine hazırlamalıdır.


Bu kapsamlı CRO kontrol listesini uygularken, optimizasyonun rekabetçi çevrimiçi ortamda sürdürülebilir başarı için sürekli testi, öğrenmeyi ve iyileştirmeyi teşvik eden devam eden bir süreç olduğunu unutmayın.


Bunu yapmanın binbir türlü yolu var ve sizinki de dahil olmak üzere her işletme için yapılabilir. 


Ama zaten binbir tane işim var bir de bununla uğraşacak enerjim de zamanım da yok diyorsanız, ücretsiz bir görüşme ayarlayın ve sizin işletmenizi nasıl geliştirebileceğimize birlikte bakalım.




bottom of page